Wat eten mensen in Suriname ?

Het eten Suriname is heel gevarieerd. Dit komt omdat de bevolking van Suriname uit veel verschillende etnische groepen bestaat. De Surinaamse keuken is een combinatie van vele internationale gerechten, waaronder Indische, Afrikaanse, Javaanse (Indonesië), Chinees, Nederlands, Portugees en Indiaanse keukens.

TIP ♥ – houd er rekening mee dat de Madam Jeanette peper de lievelingspeper is hier. Pittig eten dus!

Tot de jaren ’70 was Suriname een Nederlandse kolonie, en de Nederlandse brachten Indonesische en Indische arbeiders om te werken aan in de plantages. Deze werknemers maakte vervolgens hun favoriete gerechten met lokaal beschikbare ingrediënten. Zo werd het eten Suriname  geleidelijk gemixt met de inheemse en Europese gerechten. Dit alles bij elkaar werd de moderne Surinaamse keuken.

Wat eet men in Suriname?

De diversiteit qua inwoners heeft ervoor gezorgd dat het eten Suriname veel bijzondere gerechten heeft. Zo eten ze in Suriname  roti, nasi goreng, Bakmi, pom, snesi Foroe, moksi meti en losi Foroe. De samenstelling van deze gerechten is een unieke creatie. 

TIP ♥ – veel gerechten in Suriname worden gecombineerd met satésaus en gebakken banaan.

Veel gerechten bestaan uit rijst, tayer en cassave, en roti. Meestal staat er ook kip op het menu in vele variaties zoals de Chinese kip of de Indiase kip masala en pom. Ook eten ze veel vis en groente zoals kousenband bonen, augurk, amsoi en aubergine. Voor een pittige smaak, worden pepers gebruikt. Verder wordt er ook veel fruit gegeten.

Drinken Suriname

Het drinken is wat minder gevarieerd. Ze drinken in Suriname de bekende friswdrankmerken die we in Europa ook kennen. Dat noemen ze hier ook wel soft. Soms gooien ze frisdrank in een plastic zakje wat je dan kan drinken met een rietje. Dit gebeurd ook wel eens in Azië.

Er wordt ook alcohol gedronken. Het Parbobier is veruit het populairste biertje die je overal kan krijgen. Verder is er uiteraard ook koffie en thee te krijgen.

TIP ♥ – in principe kun je kraanwater in Suriname drinken. Zeker in Paramaribo. Toch wordt er wel aangeraden om flessen mineraal water te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *